REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zázvorový chlebíček

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečený sladký chlebíček z mouky, ořechů, vajec, zázvoru a dalších ingrediencí, přelitý polevou, ozdobený kandovaným pomerančem.


Ingredience:
250 ghladké mouky
180 gcukru krupice
125 gmásla
100 gnasekané vlašské ořechy
40 gstrouhaného čerstvého zázvoru
2 ksvajec
1 ksžloutku
1 ksstředně velkého jablka
1 lžičkakypřicího prášku do pečiva
125 mlpomerančové šťávy
máslo a hrubá mouka na formu
Na polevu:
1 lžícepomerančové šťávy
1 lžícerumu
100 gmoučkového cukru
Na dohotovení:
plátky kandovaného pomeranče

Postup:

1. Oloupané jablko zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky, oloupaný zázvor nastrouháme na jemno a vlašské ořechy nasekáme na drobno
2. Změklé máslo utřeme s krupicovým cukrem do pěny, postupně vmícháme vejce, žloutek, pomerančovou šťávu, prosátou hladkou mouku s práškem do pečiva, nasekané ořechy a jablko se zázvorem
3. Těsto nalijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy na srnčí hřbet, na povrchu uhladíme a pečeme při 180 °C asi 45 minut, po upečení necháme krátce zchladnout ve formě, potom vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout
4. Mezitím z rumu, pomerančové šťávy a moučkového cukru utřeme hladkou polevu, kterou vychladlý chlebíček přelijeme, ozdobíme plátky kandovaného pomeranče a polevu necháme ztuhnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy