REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zázvorový chlebíček

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečený sladký chlebíček z mouky, ořechů, vajec, zázvoru a dalších ingrediencí, přelitý polevou, ozdobený kandovaným pomerančem.


Ingredience:
250 ghladké mouky
180 gcukru krupice
125 gmásla
100 gnasekané vlašské ořechy
40 gstrouhaného čerstvého zázvoru
2 ksvajec
1 ksžloutku
1 ksstředně velkého jablka
1 lžičkakypřicího prášku do pečiva
125 mlpomerančové šťávy
máslo a hrubá mouka na formu
Na polevu:
1 lžícepomerančové šťávy
1 lžícerumu
100 gmoučkového cukru
Na dohotovení:
plátky kandovaného pomeranče

Postup:

1. Oloupané jablko zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky, oloupaný zázvor nastrouháme na jemno a vlašské ořechy nasekáme na drobno
2. Změklé máslo utřeme s krupicovým cukrem do pěny, postupně vmícháme vejce, žloutek, pomerančovou šťávu, prosátou hladkou mouku s práškem do pečiva, nasekané ořechy a jablko se zázvorem
3. Těsto nalijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy na srnčí hřbet, na povrchu uhladíme a pečeme při 180 °C asi 45 minut, po upečení necháme krátce zchladnout ve formě, potom vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout
4. Mezitím z rumu, pomerančové šťávy a moučkového cukru utřeme hladkou polevu, kterou vychladlý chlebíček přelijeme, ozdobíme plátky kandovaného pomeranče a polevu necháme ztuhnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Vánoční menu – tradiční česká štědrovečerní večeře

Tradiční vánoční pokrmy na Štědrovečerní menu. Výběr 25 nejlepších tradičních českých receptů na jídla servírovaná na Štědrý den. Vybrali jsme ty nejlepší recepty z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na klasické štědrovečerní předkrmy, polévky, hlavní jídla i dezerty a moučníky.

číst dále ...

Studený podzim, teplé jídlo

V podzimní dny si naše tělo žádá více teplého jídla. Nejenom že se jím zahřejeme, ale dodá nám i potřebnou energii. V ideálním případě použijte i sezónní potraviny jako je řepa či brambory – ty mají výborný sytící index. Pomyslnou třešničkou je pak mák, kterým jídlo náležitě vyladíte.

číst dále ...

Máslo, které je zážitkem

Máslo patří mezi potraviny, které v moderní době prošly obdobím zatracování díky mnohým módním přístupům ke stravování. Různé vyhraněné trendy však naštěstí vždy vystřídá nadčasový přístup k výživě, který nám napovídá, abychom mysleli na moudrost předků a poslouchali své tělo. Renesance másla jako potraviny nejen prospěšné, ale také nepostradatelné pro mnohé gurmánské zážitky, na sebe nenechala dlouho čekat. Zásluhu na tom mají také špičkové produkty, které nijak neslevují ze své kvality – mezi ně patří i výběrové máslo Burro Superiore Fratelli Brazzale s 84 % tuku.

číst dále ...

Podzimní menu od Hollandie

Mlhavo, ranní mrazíky, odpolední sluníčko, občas déšť, vůně padajícího listí. To je podzim. Se změnou počasí na sobě nejspíše pociťujete, že máte i jiné chutě. Proto pro vás česká mlékárna Hollandia ve spolupráci s juniorskou sekcí Asociace kuchařů a cukrářů ČR připravila voňavé sezónní recepty.

číst dále ...

Vykouzlete sněhové aranžmá s pomocí kokosových kuliček

Každoroční obavy z Vánoc strávených na blátě můžete letos hodit za hlavu. Správnou zimní atmosféru totiž letos vykouzlíte díky lahodným kokosovým kuličkám. Stačí je dekorovat nebesky modrým nebo perleťovým posypem a doplnit sněhově bílým slavnostním aranžmá.

číst dále ...

Sladké vánoční moučníky a dezerty z celého světa

Na žádné slavnostně prostřené vánoční tabuli nesmí chybět sladký moučník, či dezert. Všude tam, kde se vánoce slaví, se právě na tyto svátky připravují tradiční sladké pokrmy s dlouhou historií. Oblast od oblasti, stát od státu, každý národ má ten svůj slavný vánoční dezert.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy