REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zázvorový chlebíček

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chlebíček připravený z hladké mouky, čerstvého zázvoru nastrouhaného na jemno, jablek, vajíček … upečený v troubě, vychladlý politý čokoládovou polevou.


Ingredience:
250 ghladké mouky
150 g vlašských ořechů nasekaných nadrobno
150 gtřtinového cukru
125 gmásla
50 gčerstvého zázvoru nastrouhaného na jemno
1 sáčekprášek do pečiva
1 sáčekvanilkový cukr
3 ksvejce
2 ksmenší jablka oloupaná a nakrájená na kostičky
50 mlrumu
tuk a mouka na vymazání a vysypání formy, forma na chlebíček
Na polevu:
1 ksčokolády na vaření
1 lžícerumu
kousek másla

Postup:

1. Máslo vyšleháme s oběma cukry, postupně přidáváme vejce, mouku, prášek do pečiva, rum, nasekané ořechy, nastrouhaný zázvor a nakrájená jablka
2. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme na 180 °C tak 45-50 minut
3. Připravíme si polevu; čokoládu nalámeme do misky, přidáme máslo, rum a necháme v mikrovlnné troubě rozehřát
4. Polevou polijeme vychladlý chlebíček a necháme v chladu ztuhnout
5. Pak si už jen uvaříme kávičku a dáme si k ní kousek moučníčku.

Doporučení:

Místo čokoládové polevy můžeme chlebíček přelít bílou cukrovou polevou a ozdobit kandovaným ovocem a vlašskými ořechy.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy