REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zázvorové koblihy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Koblihy z kynutého těsta usmažené v oleji dozlatova, po usmažení obalené v zázvorovém cukru.


Ingredience:
335 ghladké mouky
50 gmásla
125 mlvlažného mléka
2 lžícecukru krupice
1,5 lžícevlažné vody
2 lžičkysušeného droždí
1/2 lžičkymletého muškátového oříšku
2 ksvajec
olej na vymazání mísy
hladká mouka na pomoučení
slunečnicový olej na smažení
Na zázvorový cukr:
55 gmoučkového cukru
1 lžičkamletého zázvoru
1/2 lžičkymletého muškátového oříšku

Postup:

1. Na zázvorový cukr do mísy dáme moučkový cukr, opatrně, ale důkladně promícháme s mletým muškátovým oříškem a mletým zázvorem
2. Do velké mísy dáme droždí, vlažnou vodu i mléko, 1 lžíci cukru, postavíme na teplé místo a necháme vzejít kvásek, pak přidáme hladkou mouku, rozehřáté máslo, mletý muškátový oříšek, vejce, zbylý cukr a vařečkou uhněteme do lepivého těsta, které přendáme na lehce pomoučený vál a vypracujeme hladké těsto
3. Těsto položíme do olejem vymazané mísy, zakryjeme utěrkou a necháme 45 minut kynout, aby zdvojnásobilo svůj objem, poté znovu prohněteme a rozválíme do 1 cm plátu, kulatým vykrajovátkem o průměru asi 7 cm vykrájíme kolečka
4. Každé kolečko malým nožem 6x nařízneme od středu k okraji, pak necháme ještě koblihy 30 minut kynout a potom ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje usmažíme po obou stranách dozlatova
5. Na ubrousku necháme okapat, obalíme v zázvorovém cukru a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy