REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Závin z letních jablek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Závin z listového těsta naplněný jablky promíchanými s cukrem a citronovou šťávou, opečenými rozinkami pokapanými vaječným likérem a opečeným perníkem, upečený dozlatova potřený žloutkem a posypaný perníkovými dorbečky.


Ingredience:
1 kgjablek
350 glistového těsta
100 gcukru krupice
80 grozinek
60 gmásla
0,5 dlvaječného likéru
1 šálekperníkových drobečků
šťáva z 1/2 citronu
vejce na potření
hladká mouka na vál
moučkový cukr na posypání

Postup:

1. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na kostky, promícháme s cukrem a citronovou šťávou
2. Rozinky za stálého míchání krátce opečeme na třetině rozehřátého másla, když se začnou nafukovat, zalijeme je vaječným likérem a sundáme z tepla
3. Na zbylém rozehřátém másle krátce opečeme třetinu perníkových drobečků
4. Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát silný 2 mm, do středu rozložíme jablka promíchaná s vychladlými rozinkami a vše posypeme opraženými drobečky, pak okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem, delší strany těsta přehneme přes náplň a na okrajích závin dobře uzavřeme 5. Přendáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme zbylými perníkovými drobečky a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C dozlatova (asi 30 minut), před podáváním závin pocukrujeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy