Těsto plněné švestkami, hruškami, mandlemi, stočené do závinu a upečené dozlatova.
Ingredience:
500 g | hladké mouky |
250 g | sušených švestek namočených v rumu |
250 g | hrušek oloupaných, na čtvrtky nakrájených a povařených |
250 g | smetany ke šlehání |
250 g | másla |
100 g | mandlových lupínků |
50 g | rozinek |
50 g | cukru |
1 ks | vejce |
zakysaná smetana |
Postup:
1. Do mísy nastrouháme máslo, přidáme ušlehanou smetanu, hladkou mouku a uhněteme hladké těsto
2. Těsto rozdělíme na 4 díly, které rozválíme do obdélníkových plátků
3. Na plátky rozložíme na kostičky nakrájené hrušky i švestky, posypeme rozinkami, polovinou mandlových lupínků, pocukrujeme a stočíme do závinu
4. Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme zbylými mandlovými lupínkami, dáme do trouby a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C dozlatova
5. Necháme vychladnout, nakrájíme a podáváme se zakysanou smetanou.