REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Závin se švestkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těsto plněné švestkami, hruškami, mandlemi, stočené do závinu a upečené dozlatova.


Ingredience:
500 ghladké mouky
250 gsušených švestek namočených v rumu
250 g hrušek oloupaných, na čtvrtky nakrájených a povařených
250 gsmetany ke šlehání
250 gmásla
100 gmandlových lupínků
50 grozinek
50 gcukru
1 ksvejce
zakysaná smetana

Postup:

1. Do mísy nastrouháme máslo, přidáme ušlehanou smetanu, hladkou mouku a uhněteme hladké těsto
2. Těsto rozdělíme na 4 díly, které rozválíme do obdélníkových plátků
3. Na plátky rozložíme na kostičky nakrájené hrušky i švestky, posypeme rozinkami, polovinou mandlových lupínků, pocukrujeme a stočíme do závinu
4. Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme zbylými mandlovými lupínkami, dáme do trouby a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C dozlatova
5. Necháme vychladnout, nakrájíme a podáváme se zakysanou smetanou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy