Těsto naplněné tvarohovou náplní s rybízem, stočené do závinu a upečené dozlatova.
Ingredience:
200 g | hladké mouky |
160 g | ztuženého tuku |
6 lžic | studené vody |
1 lžička | octa |
1 ks | žloutku |
špetka soli | |
mouka na vál | |
moučkový cukr na posypání | |
Na náplň: | |
250 g | měkkého tvarohu |
200 g | červeného a černého rybízu |
50 g | krupicového cukru |
1 ks | vejce |
1 ks | vanilkového cukru |
Postup:
1. Do prosáté mouky přidáme špetku soli, nastrouhaný tuk, žloutek, ocet, vodu a vypracujeme vláčné těsto, které zabalíme do fólie a necháme v chladu odpočinout
2. Tvaroh utřeme s vanilkovým cukrem, krupicovým cukrem, žloutkem, vmícháme opraný, okapaný, stopek zbavený rybíz a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílku
3. Těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát, položíme na pečící papír, potřeme tvarohovou náplní a srolujeme pomocí papíru
4. Závin i s papírem položíme na plech, dáme do předem vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C dozlatova (asi 30 minut), necháme vychladnout, posypeme moučkovým cukrem a nakrájíme na řezy.