REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Závin s tvarohovo-rybízovou náplní

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těsto naplněné tvarohovou náplní s rybízem, stočené do závinu a upečené dozlatova.


Ingredience:
200 ghladké mouky
160 gztuženého tuku
6 lžicstudené vody
1 lžičkaocta
1 ksžloutku
špetka soli
mouka na vál
moučkový cukr na posypání
Na náplň:
250 gměkkého tvarohu
200 gčerveného a černého rybízu
50 gkrupicového cukru
1 ksvejce
1 ksvanilkového cukru

Postup:

1. Do prosáté mouky přidáme špetku soli, nastrouhaný tuk, žloutek, ocet, vodu a vypracujeme vláčné těsto, které zabalíme do fólie a necháme v chladu odpočinout
2. Tvaroh utřeme s vanilkovým cukrem, krupicovým cukrem, žloutkem, vmícháme opraný, okapaný, stopek zbavený rybíz a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílku
3. Těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát, položíme na pečící papír, potřeme tvarohovou náplní a srolujeme pomocí papíru
4. Závin i s papírem položíme na plech, dáme do předem vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C dozlatova (asi 30 minut), necháme vychladnout, posypeme moučkovým cukrem a nakrájíme na řezy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy