Ve spolupráci s Herou a blogerkou Elly byly připraveny 4 skvělé recepty. Toto je jeden z nich. Jedná se o velice chutnou bábovku, která nejen skvěle chutná, ale také zaujme svým designem.
Ingredience:
350 g | polohrubé mouky |
250 g | bílého jogurtu |
200 g | Hery máslová příchuť |
200 g | cukru moučka |
50 g | kvalitní čokolády s vysokým obsahem kakaa |
1 sáček | prášek do pečiva |
2 lžíce | kakaa |
1 lžička | drcené vanilky |
1 lžička | soli |
4 ks | vejce |
Ostatní: | |
Heru a polohrubou mouku na vymazání formy na bábovku | |
bábovková forma |
Postup:
- Mouku, prášek do pečiva a sůl smíchejte dohromady
- Heru dejte do robota se šlehací metlou, přidejte cukr a šlehejte tak dlouho, až vznikne jemný nadýchaný krém, do krému přidávejte vejce, po jednom, vždycky minutu šlehejte a přidejte další
- Do krémové Hery přisypejte sypkou směs a přidejte jogurt, opatrně promíchejte, ručně nebo na nižší otáčky, už příliš zprudka nešlehejte
- Těsto rozdělte na polovinu, do jedné přidejte vanilku, do druhé opatrně vmíchejte kakao a najemno nasekanou čokoládu, když se vám bude zdát tmavé těsto příliš husté, přidejte pár lžic mléka nebo jogurtu
- Formu na bábovku vymažte Herou a vysypejte polohrubou moukou
- Do každého těsta si připravte velkou lžíci a začněte vrstvit těsto, do formy udělejte pět nebo šest kopečků tmavého těsta vedle sebe, na každý kopeček použijte dvě lžíce tmavého těsta, na každý tmavý kopeček těsta dejte dvě lžíce světlého těsta, těsto se začne více rozlévat do stran. na světlé těsto opět tmavé těsto a tak pokračujte, dokud máte těsto v miskách
- Nakonec několikrát klepněte zespodu na formu, aby se těsto pěkně rozlilo
- Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, 45 minut, jestli je bábovka hotová, zjistíte klasickým trikem, vpíchněte do jejího středu špejli, nesmí být ulepená od těsta.