REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zebra bábovka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ve spolupráci s Herou a blogerkou Elly byly připraveny 4 skvělé recepty. Toto je jeden z nich. Jedná se o velice chutnou bábovku, která nejen skvěle chutná, ale také zaujme svým designem.


Ingredience:
350 gpolohrubé mouky
250 gbílého jogurtu
200 gHery máslová příchuť
200 gcukru moučka
50 gkvalitní čokolády s vysokým obsahem kakaa
1 sáčekprášek do pečiva
2 lžícekakaa
1 lžičkadrcené vanilky
1 lžičkasoli
4 ksvejce
Ostatní:
Heru a polohrubou mouku na vymazání formy na bábovku
bábovková forma

Postup:
  1. Mouku, prášek do pečiva a sůl smíchejte dohromady
  2. Heru dejte do robota se šlehací metlou, přidejte cukr a šlehejte tak dlouho, až vznikne jemný nadýchaný krém, do krému přidávejte vejce, po jednom, vždycky minutu šlehejte a přidejte další
  3. Do krémové Hery přisypejte sypkou směs a přidejte jogurt, opatrně promíchejte, ručně nebo na nižší otáčky, už příliš zprudka nešlehejte
  4. Těsto rozdělte na polovinu, do jedné přidejte vanilku, do druhé opatrně vmíchejte kakao a najemno nasekanou čokoládu, když se vám bude zdát tmavé těsto příliš husté, přidejte pár lžic mléka nebo jogurtu
  5. Formu na bábovku vymažte Herou a vysypejte polohrubou moukou
  6. Do každého těsta si připravte velkou lžíci a začněte vrstvit těsto, do formy udělejte pět nebo šest kopečků tmavého těsta vedle sebe, na každý kopeček použijte dvě lžíce tmavého těsta, na každý tmavý kopeček těsta dejte dvě lžíce světlého těsta, těsto se začne více rozlévat do stran. na světlé těsto opět tmavé těsto a tak pokračujte, dokud máte těsto v miskách
  7. Nakonec několikrát klepněte zespodu na formu, aby se těsto pěkně rozlilo
  8. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, 45 minut, jestli je bábovka hotová, zjistíte klasickým trikem, vpíchněte do jejího středu špejli, nesmí být ulepená od těsta.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů z cukety

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdete v naší databázi.

číst dále ...

Grissini – tyčinky urozeného původu

Příběh grissin je spjat s Turínem a rodem Savojských. V Itálii nechybí na žádném stole, jsou dokonalé jako snack k sýrům a uzeninám či na vaření. Věděli jste ale, že vznikly už před stovkami let?

číst dále ...

Domácí ovocné nanuky s překvapením

Léto a prázdniny se pomalu ale jistě blíží ke konci, slunečné počasí nám ale snad ještě chvilku vydrží, navíc co si budeme povídat, především děti se zmrzliny nikdy nenabaží. Připravte si proto domácí ovocné nanuky, které vás příjemně osvěží a můžete je navíc vyšperkovat podle vlastní chutě. Je to tak jednoduché.

číst dále ...

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Používejte místo cukru med, chutná skvěle a prospívá organismu

Je cukr neodmyslitelnou součástí vaší kuchyně, posezení u kávy i pomocníkem proti stresu? Potom si zaděláváte na nemalé zdravotní potíže. Problém je v použití rafinovaného cukru, kterému se ne nadarmo přezdívá bílý jed. Jeho konzumaci byste měli omezit na minimum. Cukr však není jediným sladidlem, skvělou alternativou je zejména med. Chutná skvěle, je zdravý a osladíte s ním nejen šálek čaje.

číst dále ...

Vynikající salát pokaždé jinak

Inspirace na obědy a večeře není nikdy dost. Zejména v letních měsících většina z nás vyhledává spíše lehké pokrmy, a proto přijdou vhod především tipy na nejrůznější domácí saláty. Rychle ale vyžeňte z hlavy představu zvadlých zelených lístků s kousky rajčete. Pořádný salát je kombinací luštěnin, celozrnných plodin, sýrů, masa či oříšků a lahodné zeleniny. K tomu, abyste jej dochutili rozhodně nebudete potřebovat majonézu ani kečup!

číst dále ...

Ty nejlepší recepty na zpracování švestek

Malá švestková kuchařka – TOP recepty z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz. Vybrali jsme pro vás nejoblíbenější, prověřené recepty našich čtenářů na zpracování a využití čerstvých švestek v kuchyni.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy