Jedna z variant přípravy chutných želé bonbónů.
Ingredience:
875 g | cukru |
500 g | jablek |
100 g | zázvoru v sirupu |
10 g | kyseliny citrónové |
7 lžic | tekutého želírovacího prostředku |
1 lžička | skořice |
Postup:
1. Jablka oloupeme, nastrouháme a ihned pokapeme kyselinou citrónovou, aby zůstala světlá
2. Zázvor nakrájíme na kostičky
3. Jablka se zázvorem smícháme s cukrem a uvedeme do varu, vaříme za mírného varu 15 minut a stále mícháme
4. Nakonec přidáme želírovací prostředek a skořici, necháme krátce přejít prudkým varem
5. Hmotu necháme za stálého míchání vychladnout, aby nám uniklo co nejvíce vlhkosti
6. Vlažnou kaši naneseme do mělké nádoby do výšky 2 cm a sušíme cca 2 dny
7. Po dvou dnech nakrájíme na jednotlivé kostky a ty obalíme v cukru a sušíme na topení nebo na slunci, až nám bonbóny změknou a stanou se elastické.
Video návod z internetu: