REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šípkové bonbony

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Cukrovinky ze želatiny a šípků.


Ingredience:
Rozpočet na 35 ks:
500 gšípků
250 gcukru krystal
70 gvanilkového cukru
1 ksbalíček želatiny
4 lžícepomerančové šťávy
voda
celofán

Postup:

1. Šípky omyjeme, stonky a zbytky květů odřízneme
2. Zalijeme vodou a vaříme 30 minut
3. Plody propasírujeme, získáme cca 1/
4 l šípkového protlaku
4. Želatinu smícháme s pomerančovou šťávou, cukrem a necháme 10 minut bobtnat
5. Postupně tuto směs zahříváme a za stálého míchání tak získáme čirou kapalinu
6. Přidáme šípkový protlak a vše důkladně promícháme, necháme vychladnout 7. Z vychladlé hmoty odebíráme postupně lžičkou bonbony, vytvarujeme je a obalujeme ve vanilkovém cukru, pak je necháme uschnout
8. Nakonec jednotlivé bonbony zabalíme do celofánu a skladujeme nejlépe v plechové dóze.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy