Jednoduchá příprava bonbonů z ovocné šťávy.
Ingredience:
1/2 l | ovocné šťávy |
1 kg | želírovacího cukru |
krystalový cukr na obalení |
Postup:
1. Šťávu smícháme s želírovacím cukrem a mícháme, dokud se cukr nerozpustí
2. Po té vodu uvedeme do mírného varu a za občasného promíchání vaříme 10 minut
3. Hustou šťávu nalijeme do ploché mísy a přikrytou necháme 2 dny odpočinout
4. Vzniklé želé nakrájíme na čtverečky, kosočtverce a trojúhelníky, obalíme je v krystalovém cukru a sušíme při pokojové teplotě, až budou bonbóny elastické a nebudou se lepit
5. Cukrovinky skladujeme nejlépe v plechové dóze v celofánu.
Ovocná šťáva před výrobou bonbónů nesmí být ředěná vodou ani cukrem!