REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zavrcelka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jihočeská polévka připravená z kořenové zeleniny, vody, vejce, hladké mouky a petrželky.


Ingredience:
100 gkořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
1 lžícehladké mouky
1 ksvejce
voda
pažitka nebo petrželka
sůl

Postup:

1. Očištěnou drobně nakrájenou zeleninu vaříme v osolené vodě do měkka
2. Do povařené polévky vlijeme přes vidličku řídké těstíčko připravené z vejce, hladké mouky, špetky soli a trochu vody
3. Necháme přejít varem, okořeníme sekanou pažitkou nebo petrželkou a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy