REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zelouka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krajová polévka z Orlických hor. připravená z kysaného zelí, vody, mléka a koření.


Ingredience:
1 hrstkyselého zelí
1 lvody
2 ksvejce
bobkový list
celý a mletý pepř
kmín
sůl
cukr
brambory
Na záklechtu (jíšku):
hladká mouka
mléko nebo smetana

Postup:

1. Hrst kyselého zelí dáme vařit asi do 1 litru vody
2. Přidáme sůl, kmín, bobkový list a celý pepř, když zelí změkne, přilijeme záklechtku z mléka nebo smetany a hladké mouky a necháme ještě chvíli povařit
3. Nakonec přidáme za mírného míchání dvě vajíčka, podle chuti přisladíme a přidáme špetku mletého pepře.

Doporučení:

K polévce podáváme vařené brambory. Můžeme je nakrájet na kostičky přímo do polévky.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy