REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zatřená polévka z Hané

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Regionální recept na chutnou bramborovou polévku s houbami.


Ingredience:
400 gbrambor
200 gčerstvých nebo přiměřené množství sušených hub
40 gpolohrubé nebo hladké mouky
2 dlsladké smetany 33 %
bobkový list
kmín
voda
ocet
sůl

Postup:

1. Oloupané syrové pokrájené brambory a očištěné na plátky nakrájené houby vaříme v osolené vodě s kmínem a bobkovým listem
2. Sušené houby předem namočíme do studené vody
3. K měkkým bramborům s houbami přilijeme smetanu s rozkvedlanou moukou a ještě krátce povaříme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy