Opečené závitky z vepřové panenky plněné šalvějí, anglickou slaninou a olivami, podušené spolu s olivami doměkka.
Ingredience:
800 g | vepřové panenky |
140 g | zelených plněných oliv |
80 g | anglické slaniny |
200 ml | vývaru |
2 lžíce | oleje |
1 lžíce | másla |
1 lžička | hladké mouky |
1 lžička | steakového koření |
snítka šalvěje |
Postup:
1. Vepřovou panenku očistíme, omyjeme, osušíme, rozkrájíme na 8 až 12 plátků, které zlehka naklepeme, posypeme steakovým kořením, na každý plátek položíme lístek šalvěje, plátek anglické slaniny a jednu plněnou olivu
2. Plátky zavineme, sepneme párátkem a na rozpáleném oleji ze všech stran opečeme, aby se maso takzvaně zatáhlo, pak maso vyjmeme a dáme stranou
3. Do pánve přidáme máslo, hladkou mouku a za stálého míchání krátce orestujeme, zalijeme vývarem, přidáme zbytek pokrájených oliv, opečené závitky a vše společně dusíme doměkka (asi 10 minut)
4. Hotové závitky podáváme s vařenými bramborami přelité šťávou s olivami.
Do závitků místo oliv můžeme dát orestované žampiony nebo spařené listy špenátu.