REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Závitky Bonaparte

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené závitky z vepřové panenky plněné šalvějí, anglickou slaninou a olivami, podušené spolu s olivami doměkka.


Ingredience:
800 gvepřové panenky
140 gzelených plněných oliv
80 ganglické slaniny
200 mlvývaru
2 lžíceoleje
1 lžícemásla
1 lžičkahladké mouky
1 lžičkasteakového koření
snítka šalvěje

Postup:

1. Vepřovou panenku očistíme, omyjeme, osušíme, rozkrájíme na 8 až 12 plátků, které zlehka naklepeme, posypeme steakovým kořením, na každý plátek položíme lístek šalvěje, plátek anglické slaniny a jednu plněnou olivu
2. Plátky zavineme, sepneme párátkem a na rozpáleném oleji ze všech stran opečeme, aby se maso takzvaně zatáhlo, pak maso vyjmeme a dáme stranou
3. Do pánve přidáme máslo, hladkou mouku a za stálého míchání krátce orestujeme, zalijeme vývarem, přidáme zbytek pokrájených oliv, opečené závitky a vše společně dusíme doměkka (asi 10 minut)
4. Hotové závitky podáváme s vařenými bramborami přelité šťávou s olivami.

Doporučení:

Do závitků místo oliv můžeme dát orestované žampiony nebo spařené listy špenátu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy