REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Závitky na divoko

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřové plátky masa plněné nádivkou, stočené do závitků a dušené doměkka na cibulovém základu s jalovčinkami.


Ingredience:
4 ksvepřových řízků
8 ksplátků anglické slaniny
2 lžícebrusinkového džemu
1 lžícehladké mouky
1 lžícemásla
1 lžičkajalovčinek
1 kscibule
mletý pepř
voda
sůl
Na nádivku:
80 gbrusinek
40 gsušených švestek
40 gvlašských ořechů
1 lžícestrouhanky
1 lžícemedu
1 ksžloutku
šťáva z 1/2 pomeranče
šťáva z 1/2 citronu
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Do misky dáme brusinky, na menší kousky nakrájené švestky, najemno nasekané vlašské ořechy, přidáme žloutek, med, strouhanku, sůl, mletý pepř, zalijeme citronovou šťávou, pomerančovou šťávou, promícháme a necháme rozležet
2. Řízky opláchneme, osušíme, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme, na každý řízek položíme 2 plátky anglické slaniny, část nádivky, stočíme do závitků, zajistíme nití a obalíme v hladké mouce
3. Na rozehřátém másle orestujeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme podrcené jalovčinky, vložíme závitky, které ze všech stran opečeme, přidáme trochu vody a pod pokličkou dusíme doměkka
4. Měkké maso vyndáme, do šťávy přidáme brusinkový džem, krátce povaříme, přecedíme, podle chuti osolíme, opepříme, okyselíme citronem, vrátíme zpět závitky a už jen vše prohřejeme.

Doporučení:

Podáváme s vařenou rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy