REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapékané vepřové kotlety

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zprudka opečené vepřové kotlety, zapečené v troubě spolu s vejci, smetanou a nastrouhaným sýrem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksvepřových kotlet
4 ksplátky másla
3 ksvejce
60 gnastrouhaného tvrdého sýra
100 mlkysané smetany
2 lžíceoleje
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Z vepřových kotlet odřízneme asi do poloviny maso od kosti, kotlety lehce naklepeme, po obvodu nařízneme, osolíme a dochutíme pepřem
2. Na rozehřátém oleji maso zprudka krátce opečeme
3. Opečené kotlety přendáme do zapékací misky a přelijeme směsí připravenou z vajíček a smetany (vajíčka rozkvedláme v mléce)
4. Nakonec pokrm posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem
5. Zapečeme v dobře vyhřáté troubě na 200 °C a to asi 15-20 minut
6. Jednotlivé porce poklademe kouskem másla a ihned servírujme.

Doporučení:

Vhodnou přílohou jsou opečené vařené brambory a nějaký zeleninový salát.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy