Na orestované cibuli v troubě upečené na pánvi zatažené plátky vepřové kotlety z jedné strany potřené prolisovaným česnekem, přelité smetanou smíchanou s hořčicí.
Ingredience:
4-6 ks | vepřových kotlet bez kosti |
8 ks | snítek tymiánu |
2 ks | středně velké cibule |
2-3 ks | stroužky česneku |
1 kelímek | smetany |
2 vrchovaté lžíce | plnotučné hořčice |
čerstvě namletý barevný pepř | |
voda | |
olej | |
sůl |
Postup:
- Kotlety naklepeme, po krajích na pár místech nařízneme, aby se nekroutily při pečení, z jedné strany potřeme prolisovaným česnekem, opepříme a osolíme
- Cibuli nakrájíme na kolečka, orestujeme ji na pánvi s olejem, přendáme do pekáčku a na pánev vložíme kotlety, zprudka je opečeme z obou stran, hotové položíme na cibuli do pekáčku
- Do pánve vlijeme trochu vody, až se výpek rozpustí, podlijeme maso na pekáčku
- Ve smetaně rozšleháme hořčici, nalijeme ji na maso, to ještě poklademe snítky tymiánu, vše okořeníme a osolíme
- V troubě vyhřáté na 200 °C, pečeme nejprve 30 minut zaklopené, pak odklopíme a dopečeme doměkka
- Jednotlivé porce masa servírujeme přelité šťávou z výpeku.