Vařené brambory naplněné masovou nádivkou, posypané strouhaným sýrem, v troubě zapečené.
Ingredience:
600 g | velkých brambor |
50 g | tvrdého sýra |
kmín | |
voda | |
sůl | |
Na masovou nádivku: | |
1 lžička | sušeného tymiánu |
3 lžíce | zakysané smetany |
2 lžíce | oleje |
150 g | mletého hovězího masa |
40 g | šunky |
1 ks | cibule |
1 ks | stroužku česneku |
1 ks | červené papriky |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Brambory důkladně omyjeme, vydrhneme kartáčkem, v osolené vodě s kmínem uvaříme doměkka, pak vodu slijeme a necháme je vychladnout
2. V pánvi na rozehřátém oleji orestujeme na menší kostičky nakrájenou šunku, mleté maso, oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, oloupaný prolisovaný stroužek česneku, očištěnou na kostičky nakrájenou papriku a ochutíme solí, mletým pepřem i tymiánem
3. Uvařené brambory seřízneme, vnitřky opatrně vydlabeme a promícháme se zakysanou smetanou a vmícháme do připravené masové nádivky
4. Vydlabané brambory naplníme nádivkou, naskládáme do pekáčku, posypeme na jemno nastrouhaným sýrem a zapečeme ve vyhřáté troubě zhruba 10 minut.