REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapékané brambory ze syrových brambor

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Variací na zapékané brambory existují stovky, tento recept je na syrové brambory zapečené spolu s uzeninou, kapií a nivou, přelité vejci rozšlehanými se sýrem.


Ingredience:
6 ksvětších brambor
2 ksvejce
1 kelímeksmetany na vaření 12 %
200 glibovolné uzeniny (klobásky, špekáčky, uzené maso...)
100 ggoudy
100 gnivy
kousek másla na vymazání zapékací misky
kousek červené kapie
pepř
sůl

Postup:

1. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky (použila jsem robot, ale lze i na jiném kráječi)
2. Zapékací misku nebo menší zapékací misky vymažeme máslem a dno poklademe plátky brambor ve dvou vrstvách, osolíme (pozor na přesolení, sýry jsou dost slané), opepříme, přidáme pokrájenou uzeninu, kapii, na plátky nakrájenou nivu, takto vrstvy střídáme, nahoře budeme mít brambory
3. Vejce rozšleháme ve smetaně a trošku osolíme, polovinu nalijeme na brambory a dáme zapékat do trouby na 200 °C, po 30 minutách snížíme teplotu na 180 °C, přidáme zbytek smetany a nahrubo nastrouhanou goudu (nebo jiný sýr)
4. Zapékáme do zezlátnutí.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy