REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečený celer se smetanovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na kolečka nakrájený celer, uvařený doměkka v osolené vodě s trochou mléka, poté naskládaný do zapékací misky, posypaný sýrem a přelitý připravenou omáčkou ze smetany, žloutků, másla a citrónové šťávy, pokrm nakonec zapečený v troubě a servírovaný jako příloha k bílým masům.


Ingredience:
2 ksceleru
2 ksžloutků
1 ksmenšího citrónu
100 gnastrouhaného ementálu
50 gmásla
5 lžicsmetany na šlehání
1 lžícemléka
pepř
sůl

Postup:

1. Celer si oloupeme, nakrájíme na kolečka a uvaříme v mírně osolené vodě s mlékem doměkka
2. Plátky vařeného celeru naskládáme do máslem vymazané zapékací misky a posypeme sýrem
3. Poté si připravíme smetanovou omáčku na přelití celeru, ve vodní lázni si rozšleháme máslo a neustálého míchání přidáme smetanu, přilijeme rozkvedlané žloutky s trochou vývaru z celeru, osolíme, opepříme a dochutíme šťávou z citrónu
4. Hotovou omáčkou přelijeme celer v zapékací misce, misku vložíme do předehřáté trouby na 190 °C a zapečeme 20-25 minut
5. Zapečený celer se smetanovou omáčkou servírujeme jako přílohu k bílému masu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy