REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečený pór

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Skvělá příloha spolu s brambory k vařené šunce nebo uzenému masu.


Ingredience:
8 kspórků
2 ksplátky tvrdého sýra
40 gmásla nebo jiného tuku
kari vegeta
voda nebo vývar

Postup:

1. Dobře očištěné a omyté, středně velké pórky vložíme do vymazané ohnivzdorné misky, osolíme, posypeme kořením, zalijeme šálkem vývaru nebo vody, zaklopíme a 20 minut dusíme v troubě vyhřáté na 200 °C
2. Na pórek položíme plátky sýra a odklopený pokrm zapečeme, až se sýr roztaví.

Doporučení:

Kari vegetu připravíme smícháním 1 lžíce vegety a lžičky kari koření.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy