REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečené šťouchané brambory

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nejprve brambory uvařené ve slupce, oloupané, pak rozšťouchané spolu s orestovanou cibulí, nakonec zapečené v troubě dorůžova. Skvělá netradiční příloha.


Ingredience:
Rozpis na 5 porcí:
1 kgbrambor
50 gsádla (30 g na cibuli, 20 g na vymazání pekáče)
2 ksstředně velké cibule
voda
kmín
sůl

Postup:
  1. Oprané brambory uvaříme ve slupce doměkka, oloupeme je
  2. Uvařené a oloupané brambory rozmačkáme, osolíme a promícháme s drobně nakrájenou, na sádle usmaženou cibulí a kmínem
  3. Pekáček vymažeme sádlem, brambory do něho rozprostřeme a urovnáme
  4. Zapečeme v troubě vyhřáté na 200 °C dorůžova.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy