REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zázvorové brambory

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené, uvařené a nakonec orestované brambory, ochucené kurkumou, zázvorem, citronovou šťávou … recept inspirovaný indickou kuchyní.


Ingredience:
Rozpis na 4-6 porcí:
1 kgmalých, nejlépe nových brambor
60 mlsezamového oleje + 2 lžíce navíc
3 lžíceoloupaného, nastrouhaného zázvoru
1 lžícečerstvého tymiánu
1/2 lžičkykajenského pepře
1/4 lžičkymletého kmínu
1/4 lžičkykurkumy
1 kslimetky
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Ve velké nepřilnavé pánvi rozehřejeme olej, vložíme omyté, ale neoloupané, na půlky překrájené brambory a 2 lžíce zázvoru a opékáme asi 10 minut, až budou lehce zhnědlé
2. Brambory osolíme a okořeníme pepřem, sundáme ze zdroje tepla a nalijeme 750 ml vody (pozor, voda bude prskat), vmícháme 1/
4 lžičky soli, kajenského pepře, mletého kmínu a kurkumy, vrátíme zpět na sporák, přiklopíme a vaříme, dokud brambory nezměknou a neabsorbují veškerou tekutinu (pokud bude málo vody, tak ji k bramborám trochu přilijeme)
3. Hotové brambory promícháme se 2 lžícemi oleje, zbylým zázvorem, tymiánem, š´távou a nastrouhanou kůrou z limetky a dle chuti pokrm dosolíme a dokořeníme pepřem
4. Ještě chvíli opékáme a pak brambory ihned servírujeme jako přílohu, nebo i zvlášť, jako hlavní chod dochucené zakysanou smetanou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy