REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečené mladé kedlubny se šunkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Mladé kedlubny očištěné, nakrájené na plátky povařené ve vodě, pak nakrájené na kostičky zapečené v troubě nebo pod grilem spolu se šunkou, bešamelovou omáčkou, hojně posypané nastrouhaným sýrem.


Ingredience:
300 gmladých kedluben
100 gšunky
60 gtučného taveného sýra
20 gmásla
2,5 dlbešamelové omáčky
1 ksžloutku
bešamelová omáčka
citronová šťáva
petrželka
voda
sůl

Postup:

1. Očištěné mladé kedlubny pokrájíme na plátky, vložíme do vařící osolené vody a uvaříme doměkka, měkké vyjmeme a po okapání pokrájíme na kostičky
2. Kostičky kedlubny rozdělíme do zapékacích misek vymazaných máslem, posypeme nadrobno pokrájenou šunkou, přelijeme bešamelovou omáčkou smíchanou se sekanou petrželkou, žloutkem, citronovou šťávou a polovinou nastrouhaného tvrdého sýra, posypeme zbylým strouhaným sýrem
3. Zapečeme pod grilem nebo v hodně vyhřáté troubě.

Poznámka:

Recept na bešamelovou omáčku najdete zde: Bešamelová omáčka.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy