REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečené bílé fazole

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fazole zapečené s cibulí, slaninou, kukuřicí, hráškem, pórkem, paprikou, sýrem a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
200 gbílých fazolí
200 ganglické slaniny
200 gementálu
250 gzakysané smetany
3 lžícemraženého hrášku
3 lžícekečupu
2 lžícemražené kukuřice
1 lžíce slunečnicového oleje
1 ksčervené papriky
1 ksvelké cibule
1 kspórku
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Fazole propláchneme, zalijeme čistou vodou, necháme přes noc namočené, druhý den uvaříme doměkka a scedíme je
2. Do mísy dáme uvařené fazole, hrášek, kukuřici, očištěný, na kolečka nakrájený pórek a očištěnou, na nudličky nakrájenou červenou papriku 3. Na rozehřátém oleji opečeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky nakrájenou anglickou slaninu, vyškvaříme ji a pak vše vmícháme k fazolím
4. Přidáme kečup, zakysanou smetanu, na jemno nastrouhaný ementál, osolíme, opepříme, promícháme a přendáme do zapékacích misek
5. Dáme do vyhřáté trouby a při 180 °C zapečeme (asi 40 minut).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy