Fazole zapečené s cibulí, slaninou, kukuřicí, hráškem, pórkem, paprikou, sýrem a dalšími ingrediencemi.
Ingredience:
200 g | bílých fazolí |
200 g | anglické slaniny |
200 g | ementálu |
250 g | zakysané smetany |
3 lžíce | mraženého hrášku |
3 lžíce | kečupu |
2 lžíce | mražené kukuřice |
1 lžíce | slunečnicového oleje |
1 ks | červené papriky |
1 ks | velké cibule |
1 ks | pórku |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Fazole propláchneme, zalijeme čistou vodou, necháme přes noc namočené, druhý den uvaříme doměkka a scedíme je
2. Do mísy dáme uvařené fazole, hrášek, kukuřici, očištěný, na kolečka nakrájený pórek a očištěnou, na nudličky nakrájenou červenou papriku 3. Na rozehřátém oleji opečeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky nakrájenou anglickou slaninu, vyškvaříme ji a pak vše vmícháme k fazolím
4. Přidáme kečup, zakysanou smetanu, na jemno nastrouhaný ementál, osolíme, opepříme, promícháme a přendáme do zapékacích misek
5. Dáme do vyhřáté trouby a při 180 °C zapečeme (asi 40 minut).