REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečená rajčata s vejci a česnekem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vydlabaná rajčata zapečená v troubě s vejcem, servírovaná přelitá připravenou omáčkou z cibule, česneku a vnitřků rajčat.


Ingredience:
4 ksvelkých rajčat
4 ksvajec
2 ksstroužky česneku
1 kscibule
50 gmásla
sůl

Postup:

1. Rajčata si omyjeme, seřízneme vršky, lžičkou vydlabeme vnitřky a osolíme
2. Cibuli si oloupeme a nakrájíme na jemno, oloupaný česnek prolisujeme
3. Na 30 g rozehřátého másla si zpěníme cibuli, přidáme vydlabané vnitřky rajčat, prolisovaný česnek a dusíme na mírném ohni doměkka, nakonec osolíme a směs propasírujeme, měla by nám vzniknout hustá rajčatová omáčka
4. Pak si do vymazané zapékací misky máslem vložíme vydlabané rajčata, do každého z nich vyklepneme vajíčko a misku vložíme do předehřáté trouby na 200 °C, zapékáme 7-10 minut
5. Poté zapékací misku vyndáme, rajčata polijeme připravenou omáčkou a podáváme například s topinkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy