Na orestované cibuli v troubě zapečené plátky kotlety přelité hořčicovo-smetanocou omáčkou.
Ingredience:
4 ks | vepřové kotlety s kostí nebo bez |
8 ks | snítek tymiánu (po otrhání lístečků cca 1 plochá polévková lžíce) |
1-2 ks | cibule (podle velikosti) |
1 kelímek | smetany (použila jsem s nižším obsahem tuku) |
2 vrchovaté lžíce | dijonské hořčice |
čerstvě mletý pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Kotlety naklepeme, po krajích na pár místech nařízneme, aby se nekroutily při pečení, osolíme, opepříme
2. Cibuli nakrájíme na proužky a restujeme na pánvi s olejem, přendáme ji do pekáčku a na pánev vložíme kotlety, zprudka je opečeme z obou stran dohněda a položíme na cibuli
3. Do pánve vlijeme trochu vody, provaříme a nalijeme na maso
4. Smetanu smícháme důkladně s hořčicí, tymiánem a dostatečně opepříme, můžeme podle chuti hořčice ještě přisolit
5. Vše nalijeme na maso a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C, je lepší pekáček ze začátku tak na půl hodiny přikrýt, pak odklopit a dopéct, celkem pečeme cca 40 minut, skoro veškerá tekutina by se měla do masa vsáknout a zbude nám hustý sosík.
Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….