REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečené kotlety se smetanou a hořčicí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na orestované cibuli v troubě zapečené plátky kotlety přelité hořčicovo-smetanocou omáčkou.


Ingredience:
4 ksvepřové kotlety s kostí nebo bez
8 kssnítek tymiánu (po otrhání lístečků cca 1 plochá polévková lžíce)
1-2 kscibule (podle velikosti)
1 kelímeksmetany (použila jsem s nižším obsahem tuku)
2 vrchovaté lžícedijonské hořčice
čerstvě mletý pepř
olej
sůl

Postup:

1. Kotlety naklepeme, po krajích na pár místech nařízneme, aby se nekroutily při pečení, osolíme, opepříme
2. Cibuli nakrájíme na proužky a restujeme na pánvi s olejem, přendáme ji do pekáčku a na pánev vložíme kotlety, zprudka je opečeme z obou stran dohněda a položíme na cibuli
3. Do pánve vlijeme trochu vody, provaříme a nalijeme na maso
4. Smetanu smícháme důkladně s hořčicí, tymiánem a dostatečně opepříme, můžeme podle chuti hořčice ještě přisolit
5. Vše nalijeme na maso a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C, je lepší pekáček ze začátku tak na půl hodiny přikrýt, pak odklopit a dopéct, celkem pečeme cca 40 minut, skoro veškerá tekutina by se měla do masa vsáknout a zbude nám hustý sosík.

Poznámka:

Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy