REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečené kotlety III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřové kotlety s kostí zapečené s česnekem, tymiánem, rajčaty a sýrem.


Ingredience:
6 ksvepřových kotlet s kostí
6 ksmasitých rajčat
3 ksstroužků česneku
250 gplátkového sýru ementál
2 lžíceolivového oleje
1 lžícemásla
1 lžičkasušeného tymiánu
mletý pepř
sůl

Postup:

1. V pánvi na rozehřátém oleji s máslem prudce opečeme po obou stranách všechny kotlety, pak je osolíme, opepříme a přendáme do pekáčku
2. Kotlety posypeme oloupanými, na plátky nakrájenými stroužky česneku, tymiánem a poklademe na plátky nakrájenými rajčaty, která ještě osolíme
3. Dáme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme doměkka
4. Zhruba 15 minut před koncem pečení poklademe rajčata plátky sýru, který necháme rozpustit a lehce chytit barvu.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami.

Poznámka:

Nejlepší jsou druhý den.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy