REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečené kotlety II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinované kotlety zapečené s rajčaty, broskví a mozzarellou.


Ingredience:
4 ksvepřových kotlet
2 ksrajčat
2 půlkykompotovaných broskví
100 gsýra mozzarella
mletý pepř
olej
sůl
Na marinádu:
4 lžíceolivového oleje
1/2 lžíceoregana
1/2 lžičky nastrouhané citronové kůry z dobře umytého citronu
1/2 lžičky tymiánu
2 ksstroužků česneku
1 lžíčkasoli

Postup:

1. Kotlety omyjeme, osušíme, zlehka naklepeme, dáme do mísy, potřeme směsí smíchanou s olivovým olejem, prolisovaným česnekem, solí, oreganem, tymiánem, citronovou kůrou, necháme v chladničce 2 hodiny marinovat a pak na rozpáleném oleji maso z obou stran opečeme
2. Opečené kotlety dáme do pekáčku, obložíme omytými, na kolečka nakrájenými rajčaty, broskvemi nakrájenými na menší kousky, osolíme, opepříme a povrch poklademe na kolečka nakrájenou mozzarellou, kterou pokapeme olivovým olejem
3. Pekáček dáme do trouby a při teplotě 200 °C kotlety zapečeme dozlatova.

Doporučení:

Podáváme s opečenými bramborami a broskvovým kompotem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy