Plátky masa obalené ve strouhance, vejcích a mouce, usmažené dozlatova, zalité smetanovou zálivkou a zapečené doměkka.
Ingredience:
600 g | vepřové kýty |
2 ks | vajec |
polohrubá mouka | |
máslo na vymaštění | |
tuk na smažení | |
strouhanka | |
mletý pepř | |
sůl | |
Na zálivku: | |
1 kelímek | sladké smetany |
3 lžíce | kečupu |
3 ks | vajec |
mletý pepř | |
špetka soli |
Postup:
1. Očištěné maso nakrájíme přes vlákna na plátky, osolíme, opepříme a obalíme důkladně ve strouhance, kterou do nich na prkénku zaklepeme (strouhanka musí k masu opravdu dobře přilnout v celistvé vrstvě)
2. Pak řízky vložíme do rozšlehaných vajec, obalíme v polohrubé mouce a nakonec usmažíme na pánvi v rozehřátém tuku
3. Hotové řízky vyskládáme do máslem vymazaného pekáčku (pokládáme jeden na druhý až do úplného naplnění), do menších míst můžeme plátky překrojit
4. Zalijeme zálivkou ze sladké smetany, kečupu, soli, mletého pepře a vajec, dáme do trouby a zapečeme při 180 °C doměkka
5. Po upečení mírně zchladlý obsah vyklopíme na oválnou mísu, nožem naporcujeme napříč na plátky.