REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečené řízky naruby

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky masa obalené ve strouhance, vejcích a mouce, usmažené dozlatova, zalité smetanovou zálivkou a zapečené doměkka.


Ingredience:
600 gvepřové kýty
2 ksvajec
polohrubá mouka
máslo na vymaštění
tuk na smažení
strouhanka
mletý pepř
sůl
Na zálivku:
1 kelímeksladké smetany
3 lžícekečupu
3 ksvajec
mletý pepř
špetka soli

Postup:

1. Očištěné maso nakrájíme přes vlákna na plátky, osolíme, opepříme a obalíme důkladně ve strouhance, kterou do nich na prkénku zaklepeme (strouhanka musí k masu opravdu dobře přilnout v celistvé vrstvě)
2. Pak řízky vložíme do rozšlehaných vajec, obalíme v polohrubé mouce a nakonec usmažíme na pánvi v rozehřátém tuku
3. Hotové řízky vyskládáme do máslem vymazaného pekáčku (pokládáme jeden na druhý až do úplného naplnění), do menších míst můžeme plátky překrojit
4. Zalijeme zálivkou ze sladké smetany, kečupu, soli, mletého pepře a vajec, dáme do trouby a zapečeme při 180 °C doměkka
5. Po upečení mírně zchladlý obsah vyklopíme na oválnou mísu, nožem naporcujeme napříč na plátky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy