REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečené brambory s uzeným masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené brambory zapečené s opečenou cibulí, uzeným masem a vejci.


Ingredience:
800 gbrambor + voda
200 gvařeného uzeného masa
60 gsádla
2 ksnatvrdo uvařených vajec
2 kssyrových vajec
1 kscibule
2 dlmléka
mletý pepř
tuk na vymazání
strouhanka na vysypání
sůl

Postup:

1. Brambory uvaříme ve slupce, ještě teplé oloupeme a necháme vychladnout
2. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno a osmahneme na části sádla dorůžova
3. Brambory nakrájíme na plátky, větší část rozložíme na dno tukem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku, osolíme, opepříme, posypeme na menší kousky nakrájeným uzeným masem, poklademe plátky vařených vajec a posypeme osmaženou cibulí
4. Opět přidáme vrstvu zbylých bramborových plátků, které mírně osolíme a opepříme, vložíme do vyhřáté trouby, krátce zapečeme, pak brambory zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem a dopečeme dozlatova.

Doporučení:

Podáváme s kyselými okurkami nebo zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy