REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečené brambory s masem a rajčaty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Brambory nakrájené na plátky, zapečené s rajčaty, masovou směsí a zalité rozšlehanými vejci se smetanou a strouhaným sýrem.


Ingredience:
800 gnových brambor
400 gmletého vepřového masa
100 gsterilovaných krájených rajčat
80 gstrouhaného tvrdého sýra
2 lžíce nasekané petrželky
2 lžícestrouhanky
150 mlsmetany
2 ksrajčat
2 ksvajec
1 ksstroužků česneku
1 kscibule
mletý černý pepř
máslo na formu
voda
olej
sůl

Postup:

1. Brambory omyjeme, uvaříme ve slané vodě doměkka, pak vodu slijeme, necháme brambory vychladnout a nakrájíme je na kolečka
2. Oloupanou cibuli i česnek nakrájíme nadrobno, osmahneme na rozehřátém oleji, přidáme mleté vepřové maso, orestujeme, přimícháme sterilovaná krájená rajčata, nadrobno nasekanou petrželku, krátce vše povaříme a nakonec směs dochutíme solí i pepřem
3. Plátky brambor naskládáme na dno zapékací mísy vymazané máslem, osolíme je, opepříme, posypeme strouhankou, poklademe čerstvými, omytými, na kolečka nakrájenými rajčaty a na ně dáme masovou směs, kterou zakryjeme další vrstvou brambor
4. Vše pak zalijeme rozšlehanými vejci se smetanou a strouhaným sýrem, dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 30 minut, dokud brambory nezezlátnou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy