Jedno z mých nejoblíbenějších jídel … gnocchi, tedy italské bramborové noky uvařené, pak zapečené v troubě spolu se sýry a dalšími ingrediencemi.
Ingredience:
1 balíček | gnocchi |
2 ks | větší kuřecí prsa |
2 ks | stroužky česneku |
2 dl | kuřecího vývaru |
1 dl | smetany |
1 hrst | strouhaného parmazánu |
1 hrst | strouhaného čedaru |
1 hrst | strouhané nivy |
asi 50 g | sušené šunky |
sučená rajčata v oleji | |
petrželka | |
voda | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Nejprve si orestujeme maso, které nakrájíme na medailonky a okořeníme
2. Opečené maso vyjmeme a do výpeku dáme na plátky česnek, orestujeme a zalijeme vývarem
3. Přidáme sýry a necháme rozpustit
4. Nakonec přilijeme smetanu, krátce povaříme a vypneme
5. Gnocchi uvaříme dle návodu na obalu
6. Připravíme si zapékací mísu, kterou vymažeme olejem, na dno dáme gnochi, pak maso, nakrájená rajčata, natrhanou šunku a vše zalijeme omáčkou, pokrm ještě dosolíme a opepříme, posypeme posekanou petrželkou 7. Nahoru dáme zbylé gnocchi a pokrm zapečeme v troubě vyhřáté na 200 °C, tak 20-30 minut.
Recept ze stránky: Vaření a pečení s láskou – autorka receptu i fotografie: Tereza Buranská
Poznámka:Gnocchi – V Itálii nočky připravené z vařených brambor, mouky a vajec.