REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečené brambory s klobásou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zapečené brambory zalité bešamelem.


Ingredience:
Rozpočet pro 4 osoby:
500 mlmléka
700 gbrambor
200 gklobásy
100 gplátkového sýra
100 gtvrdého sýra (Eidam)
50 gmásla
40 ghladké mouky
špetka strouhaného muškátového oříšku
mletý bílý pepř
sůl
tuk na vymazání zapékací mísy

Postup:

1. Máslo rozpustíme, přidáme hladkou mouku a na mírném plameni, za stálého míchání připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem a za občasného míchání zvolna vaříme do zhoustnutí
2. Hotový bešamel dochutíme špetkou mletého muškátového oříšku, mletým pepřem a solí
3. Brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky a naskládáme je v tenké vrstvě na dno tukem vymazané zapékací mísy, na ně položíme plátkový sýr (50 g) a na kolečka nakrájenou klobásu (100 g) a zalijeme polovinou množství bešamelu
4. Přidáme další vrstvu brambor, zbytek plátkového sýra, klobásy a zakončíme vrstvou brambor
5. Zalijeme zbylým bešamelem, posypeme na nudličky nakrájeným sýrem a v předehřáté troubě zapékáme dozlatova asi 45 minut.

Doporučení:

Při zapékání brambor můžeme jednotlivé vrstvy posypat nasekanými čerstvými bylinkami.

Poznámka:

Pokud by se povrch brambor při zapékání rychle zbarvoval dozlatova, přikryjeme je alobalem.Bešamelovou omáčku koupíte již hotovou v prášku, nebo i ve formě tekuté.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy