REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečené brambory s gothajem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zapečené plátky brambor s gothajem a cibulí, přelité ochuceným olejem a posypané sýrem.


Ingredience:
800 gbrambor
300 goloupaného krájeného gothaje
100 gstrouhaného tvrdého sýru výraznějšího typu (Blaťácké zlato, Čedar)
4 lžíceolivového oleje
1 lžičkabarevného mletého pepře
1/2 lžičkysladké papriky
2 ksstředně velkých cibulí
voda
sůl

Postup:

1. Brambory opláchneme, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, spaříme je ve vroucí osolené vodě a necháme odkapat
2. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a mletou sladkou papriku promícháme s olivovým olejem, špetkou soli a mletým pepřem
3. Plech vyložíme pečicím papírem a pokud máme horkovzdušnou troubu, připravíme si rovnou 2 plechy
4. Plátky brambor, gothaje a kolečka cibule rozdělíme na 4 díly a střídavě je vrstvíme na připravené plechy do dvou kruhů, každou porci přelijeme 1 lžící ochuceného oleje, posypeme na jemno nastrouhaným sýrem a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 15 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy