Předem vařené brambory zapečené pod grilem se slaninou, klobásou, cibulí, paprikou a směsí koření, zalité rozšlehanými vajíčky.
Ingredience:
4 ks | velké brambory |
3 ks | rozšlehaných vajec |
2 ks | velké cibule |
2 ks | klobásy |
2 ks | papriky |
100 g | anglické slaniny |
2 lžíce | sádla |
1/2 lžičky | kořenicí směsi - čubrice |
1/2 lžičky | mletého kmínu |
1/2 lžičky | tymiánu |
sůl |
Postup:
1. Brambory uvařené téměř doměkka nakrájíme na menší kousky
2. V pekáči rozpustíme sádlo a vložíme do něj zeleninu i uzeninu nakrájenou na špalíčky
3. Grilujeme pod vrchním grilem nastaveném na střední stupeň asi 20 minut, občas promícháme
4. Pak posypeme kořením a opět opatrně zamícháme
5. Zalijeme osolenými vajíčky
6. Gril stáhneme na minimum a když vejce ztuhnou, podáváme se zeleninovým salátem, hořčicí apod.
Autor textu: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.