REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečená zelenina, klobása a brambory s čubricou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Předem vařené brambory zapečené pod grilem se slaninou, klobásou, cibulí, paprikou a směsí koření, zalité rozšlehanými vajíčky.


Ingredience:
4 ksvelké brambory
3 ksrozšlehaných vajec
2 ksvelké cibule
2 ksklobásy
2 kspapriky
100 ganglické slaniny
2 lžícesádla
1/2 lžičkykořenicí směsi - čubrice
1/2 lžičkymletého kmínu
1/2 lžičkytymiánu
sůl

Postup:

1. Brambory uvařené téměř doměkka nakrájíme na menší kousky
2. V pekáči rozpustíme sádlo a vložíme do něj zeleninu i uzeninu nakrájenou na špalíčky
3. Grilujeme pod vrchním grilem nastaveném na střední stupeň asi 20 minut, občas promícháme
4. Pak posypeme kořením a opět opatrně zamícháme
5. Zalijeme osolenými vajíčky
6. Gril stáhneme na minimum a když vejce ztuhnou, podáváme se zeleninovým salátem, hořčicí apod.

Poznámka:

Autor textu: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy