REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vylepšený stánkový langoš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Langoše usmažené doma a chutnající, jako langoše ze stánku, ovšem tenhle recept je vylepšený, protože stánkaři určitě do těsta na langoše nedávají mléko, ale jen vodu!


Ingredience:
500 ghladké mouky
42 gdroždí
400 mlmléka
1/2 lžičkycukru
1/2 lžičkysoli
mouka na pomoučení válu
větší množství oleje na usmažení
Česnekové potírání na langoše:
2 ksstroužky česneku
1/2 lžícesoli
1 dclvody
Ostatní:
kečup, nastrouhaný tvrdý sýr, kostičky šunky ...

Postup:

1. Mléko mírně zahřejeme, vlažné pak smícháme s cukrem, rozdrobíme do něj droždí, v teple necháme vzejít kvásek, což bude trvat cca 10 minut
2. Osolenou mouku prosejeme do mísy, přidáme vzejitý kvásek a z hmoty vypracujeme těsto buď ručně, nebo i pomocí robotu
3. Hotové těsto necháme nejméně 30 minut kynout v teple, pak těsto vyválíme na pomoučeném vále na plát o šířce tak 2 mm, vykrojíme větší kolečka, třeba pomocí sklenice, necháme ještě dalších 15 minut kynout
4. V pánvi nebo ve fritovacím hrnci rozpálíme vyšší vrstvu oleje, jednotlivé nakynuté langoše roztaháme rukama do stran, smažíme z obou stan dozlatova
5. Hotové langoše odkládáme na savý papír, aby pěkně odkapaly od oleje, potíráme osolenou vodou s prolisovaným česnekem, sypeme nastrouhaným sýrem, postříkáme kečupem …

Doporučení:

Doma si do nastrouhaného sýru na posypání můžeme přidat na kostičky nakrájenou šunku, salám … langoš doplnit tatarkou apod. Langoše můžeme připravit i nasladko – potřít marmeládou nebo posypat skořicovým cukrem.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová, volně upraveno ReceptyOnLine.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Jídlo u ledu: Jak správně mrazit a co do mrazničky nepatří

Od dob, kdy se potraviny uchovávaly ve vrstvě soli, aby vydržely, už nějaký čas uplynul. Dnes nechybí v žádné domácnosti mraznička, která nám umí vytrhnout trn z paty, když dojdou čerstvé potraviny, zvládne pojmout nával masa ze zabijačky nebo obří várku ovoce ze zahrádky. I mražení potravin ale má svá pravidla. Čím se řídit, aby vám jídlo v mrazničce vydrželo a hlavně chutnalo?

číst dále ...

Trhané vepřové i hovězí maso krok za krokem

Ozvláštněte svou grilovací párty pochoutkou v podobě trhaného masa. Vybírat lze z kousků hovězích i vepřových, vždy ale volte kvalitu. Jen ta dodá vaší gurmánské specialitě tu pravou chuť.

číst dále ...

BRANDNOOZ BOX KVĚTINOVÁ NADÍLKA 2021 – balíček plný novinek

Přišlo jaro a s ním i další Brandnooz box pro rok 2021, který přinesl inspiraci nových chutí a zajímavých produktů k otestování. Nyní se s námi ponořte do nového boxu a pojďme zhodnotit produkty.

číst dále ...

Recepty s regionální potravinou – Rychle, chutně a lokálně – zkuste naše červnové recepty

Co nám přinese červen? Že by ještě aprílové počasí jako v květnu? Těžko soudit. Ale rozhodně si zase můžete začít chystat zástěry a připravit se na pořádnou dávku receptů z lokálních surovin a výrobků. Farmáři ocenění Regionální potravinou si totiž zaslouží, abychom jejich jedinečné produkty znali a zamilovali si je. Vyrábějí je totiž s láskou a touhou poskytnout nám originální chuťový zážitek. Protentokrát jsme je zakomponovali do pečených rajčat, trhacího bochníku se sýrem a česnekem, kuřecích špízů na medu a pivě a maltašek plněných griliášem. Jde o originální, ale přitom lehké pohoštění pro přátele u grilu a piva.

číst dále ...

Celozrnná mouka jako důležitý zdroj vlákniny

Počet lidí, kteří se zajímají o své zdraví, správnou životosprávu a s tím související zdravou výživu se v posledních letech stále zvyšuje. Při výběru potravin proto hledíme nejen na to, jak potravina vypadá a chutná, ale stále častěji nás také zajímá, jaké výživové nebo zdravotní benefity nabízí. Jednou z látek, kterých máme v našich podmínkách výrazně méně než by bylo vhodné, je vláknina. K jejímu doplnění přitom stačí jednoduchý trik – vyměňte bílou mouku za celozrnnou.

číst dále ...

V Česku výrazně vzrostl počet flexitariánů. Lidí, kteří konzumují maso jen příležitostně je už jedna čtvrtina

Češi jsou nadále převážně národem masožravců, masné produkty pravidelně do svého jídelníčku zařazuje celých 69 % populace. Výrazně však vzrůstá počet těch, kteří maso či ryby konzumují pouze příležitostně. Dle dat z aktuálního výzkumu FMCG Gurus pro Českou veganskou společnost je občasných konzumentů masa aktuálně v Česku 25 %. Maso vůbec nekonzumuje 6 % respondentů.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy