REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vylepšený stánkový langoš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Langoše usmažené doma a chutnající, jako langoše ze stánku, ovšem tenhle recept je vylepšený, protože stánkaři určitě do těsta na langoše nedávají mléko, ale jen vodu!


Ingredience:
500 ghladké mouky
42 gdroždí
400 mlmléka
1/2 lžičkycukru
1/2 lžičkysoli
mouka na pomoučení válu
větší množství oleje na usmažení
Česnekové potírání na langoše:
2 ksstroužky česneku
1/2 lžícesoli
1 dclvody
Ostatní:
kečup, nastrouhaný tvrdý sýr, kostičky šunky ...

Postup:

1. Mléko mírně zahřejeme, vlažné pak smícháme s cukrem, rozdrobíme do něj droždí, v teple necháme vzejít kvásek, což bude trvat cca 10 minut
2. Osolenou mouku prosejeme do mísy, přidáme vzejitý kvásek a z hmoty vypracujeme těsto buď ručně, nebo i pomocí robotu
3. Hotové těsto necháme nejméně 30 minut kynout v teple, pak těsto vyválíme na pomoučeném vále na plát o šířce tak 2 mm, vykrojíme větší kolečka, třeba pomocí sklenice, necháme ještě dalších 15 minut kynout
4. V pánvi nebo ve fritovacím hrnci rozpálíme vyšší vrstvu oleje, jednotlivé nakynuté langoše roztaháme rukama do stran, smažíme z obou stan dozlatova
5. Hotové langoše odkládáme na savý papír, aby pěkně odkapaly od oleje, potíráme osolenou vodou s prolisovaným česnekem, sypeme nastrouhaným sýrem, postříkáme kečupem …

Doporučení:

Doma si do nastrouhaného sýru na posypání můžeme přidat na kostičky nakrájenou šunku, salám … langoš doplnit tatarkou apod. Langoše můžeme připravit i nasladko – potřít marmeládou nebo posypat skořicovým cukrem.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová, volně upraveno ReceptyOnLine.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cukrářské trendy 2020 podle Josefa Maršálka

Naše země zažije tento rok doslova a do písmene šok, co se cukrářské tvorby týče. Celý národ sleduje od 4. ledna soutěž Peče celá země. Prostřednictvím TV obrazovek, v hlavním vysílacím čase na ČT1 ji bude patřit deset víkendových sobot. Jedná se o osvědčený formát ze spojeného království, v originále The Great British Bakeoff. Dnes hraný ve 33 zemích celého světa. Všude tam, kde se objevil, způsobil převrat na poli domácího pečení a cukraření. Televize je skvělé médium a nás ve sladké tvorbě čeká to, co se za posledních 10 let stalo v gastronomii. Zákazník bude plošně edukován. Renesance.

číst dále ...

7 důvodů proč pít MatchaTea

MatchaTea je hitem poslední doby. I když tradičně byl tento zelený nápoj součástí zenových buddhistických obřadů v Japonsku, dnes jej pijí lidé po celé Evropě. Ptáte se proč? Dáme vám hned 7 odpovědí.

číst dále ...

Víte, čím si sladíte život? Vyznejte se v cukrech a sladidlech

Mnoho z nás miluje sladké a „oslazuje si život“ s různými dobrotami. Cukry a sladidla nás lákají v mnoha svých podobách. Pokud patříte mezi sladkomilce a rádi byste se více dozvěděli, čímpak si život oslazujete, následující řádky vám pomohou lépe se v cukrech a sladidlech vyznat.

číst dále ...

Nemůžete se dočkat letní grilovačky? Buďte trendy a rozpalte to už teď

Lidé se u ohně scházeli odjakživa. Již v pravěku ženy hlídaly plápolající oheň, aby nevyhasl, dokud se muži nevrátili z lovu s pořádným úlovkem. Svou symboliku měl i v tzv. temném středověku, když se pálil oheň v den, kdy se na kopcích scházely čarodějnice s ďáblem, aby společně domluvili, jak škodit lidem. Dnes se u ohně setkáváme za účelem stmelování – ať už s kytarou, nebo špekáčkem, častěji pak u grilu s vyhlídkou na příjemnou zábavu a skvělé jídlo.

číst dále ...

Kapary, delikatesa, která obohatí salát, tapas nebo pomazánku

Kapary, zelené cosi, s nímž si mnoho lidí neví rady. Co to je? A kam se hodí? Kapary jsou nerozvinutá poupata kapary trnité, která roste nejčastěji ve Středomoří, ale také v Asii. Jedná se o keř, který roste v puklinách skal nebo zídek, a proto bývá mnohdy považován za plevel. Ale chyba lávky, kapary jsou vynikající přísada do nejrůznějších pokrmů.

číst dále ...

5 tipů jak dietně připravit kuřecí maso

Hledáte vhodné, chutné a přesto dietní způsoby na přípravu kuřecího masa? Vyzkoušejte osvědčených 5 tipů na jeho úpravu od Drůbežářského závodu Klatovy. „Fit vaření“ nemusí být jen o dušení masa, stačí se vyhnout zbytečnému tuku a oleji a máte vyhráno! Záleží především na dochucení a hře s kořením a bylinkami, to vše můžete sami ovlivnit!

číst dále ...

MatchaTea: Valentýnské recepty

Den svatého Valentýna je v Česku poměrně oblíbeným svátkem, a tak se okolo 14. února všechno kolem barví do růžových a červených odstínů. Už vás tyhle barvy nebaví? Zkuste na to letos jít jinak a vsaďte na zelenou s MatchaTea!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy