REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečená máslová ryba servírovaná s orestovanou zeleninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené porce pamakrely tmavé, tedy tzv. máslové ryby, zapečené v troubě se směsí toastového chleba, servírované s orestovanou zeleninou.


Ingredience:
600 gfiletu z máslové ryby (pamakrely tmavé)
500 gzeleného chřestu
4 lžícemásla
2 lžíceoleje
1 lžičkacukru
100 mlbílého vína
4 ksplátků toastového chleba
1 kssvazku bylinek (bazalka, tymián, petrželka)
1 kssvazku mladé mrkve
1 ksbílku
šťáva z 1 citronu
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěný rybí filet omyjeme, osušíme, nakrájíme na 4 porce, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme 5 minut odležet, pak v pánvi na rozehřátém oleji porce ryby po obou stranách opečeme, vyjmeme je a pánev s výpekem dáme stranou
2. Z toastového chleba odkrojíme kůrku, střídku rozdrobíme do misky, přidáme na jemno nasekané bylinky, 50 ml bílého vína, bílek a vše dobře promícháme
3. Opečené ryby dáme do pekáčku vyloženého pečicím papírem, rozdělíme na ně připravenou směs z toastového chleba, vložíme do vyhřáté trouby na 190 °C a zapékáme 10 minut
4. Do pánve s výpekem přilijeme zbylé bílé víno, krátce provaříme a nakonec vmícháme 2 lžíce másla, aby se šťáva zahustila
5. Očištěné mrkve i chřest necháme v osolené vodě asi 8 minut blanšírovat, poté hned propláchneme pod studenou vodou, dáme na pánev se zbylým rozpuštěným máslem, přidáme cukr, sůl, pepř, krátce vše orestujeme a podáváme k pečené rybě.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy