Ochucené rybí filety zapečené s žampiony, rajčaty, petrželkou, sýrem a smetanou.
Ingredience:
4 ks | filety z mořských ryb |
5 ks | žampionů |
6 ks | rajčat |
1,5 dl | sladké smetany |
2 lžíce | nasekané petrželky |
200 g | ementálu |
40 g | másla |
šťáva z 1 citronu | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Rybí filety pokapeme citronovou šťávou a necháme 15 minut v chladu odležet, pak je osušíme, osolíme a opepříme
2. Omytá rajčata i oloupané žampiony nakrájíme na plátky, sýr nastrouháme na jemno
3. Filety urovnáme do máslem vymazaného pekáčku, obložíme rajčaty, posypeme žampiony, na drobno nasekanou petrželkou, nastrouhaným sýrem a zalijeme smetanou
4. Dáme do předehřáté trouby a při 180 °C zapečeme asi 35 minut.