REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečená ryba se zeleninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ochucené rybí filety zapečené s žampiony, rajčaty, petrželkou, sýrem a smetanou.


Ingredience:
4 ksfilety z mořských ryb
5 ksžampionů
6 ksrajčat
1,5 dlsladké smetany
2 lžícenasekané petrželky
200 gementálu
40 gmásla
šťáva z 1 citronu
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Rybí filety pokapeme citronovou šťávou a necháme 15 minut v chladu odležet, pak je osušíme, osolíme a opepříme
2. Omytá rajčata i oloupané žampiony nakrájíme na plátky, sýr nastrouháme na jemno
3. Filety urovnáme do máslem vymazaného pekáčku, obložíme rajčaty, posypeme žampiony, na drobno nasekanou petrželkou, nastrouhaným sýrem a zalijeme smetanou
4. Dáme do předehřáté trouby a při 180 °C zapečeme asi 35 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy