REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Úhoř na francouzský způsob

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Špalíčky vykuchaného a z kůže staženého úhoře obalené v těstíčku, upečené v troubě doměkka.


Ingredience:
500 gúhoře
1 ksvaječného bílku
2 lžícefrancouzské hořčice Dijon
2-3 lžícehladké mouky
bílé víno
citron
pepř
sůl

Postup:

1. Staženého a vykuchaného úhoře naporcujeme na 10 cm velké špalíčky, potřeme je francouzskou hořčicí
2. Z mouky a vína uděláme těstíčko, z bílku vyšleháme sníh, který promícháme s těstíčkem
3. V těstíčku obalíme kousky úhoře, pečeme v troubě vyhřáté na 190-200 °C tak 20-30 minut do měkka.

Doporučení:

Podáváme nejlépe s pečenými brambory, rybu zdobíme plátky citronu.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy