REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Treska zapečená s bramborem a sýrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zapékaný pokrm od pana Simirize.


Ingredience:
3 ksmražené tresky
2 ksvětších brambor
2 dclmléka
100 gstrouhaného parmazánu (nebo jiný sýr)
1 lžícejíšky (nejlépe v prášku)
1 lžícedijonnaise (hořčice)
špetka sušeného česneku
špetka rozmarýnu
špetka soli

Postup:

1. Připravíme si zapékací misku
2. Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kousky a vložíme do misky, osolíme a okořeníme rozmarýnem
3. Tresku omyjeme a položíme na brambory
4. Do hrnečku si připravíme mléko, sýr, hořčici dijonnaise, česnek a jíšku to vše smícháme a nalijeme do misky na brambory a tresku
5. Zapékáme cca 30 minut, při teplotě kolem 180 °C, až je brambor měkký.

Doporučení:

– Pokud použijeme smetanu nepřidáváme jíšku.

Poznámka:

– Dle chuti můžeme dodat jiné koření nebo místo mléka smetanu- Příprava jíšky viz: Jíška .

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy