Zapékaný pokrm od pana Simirize.
Ingredience:
3 ks | mražené tresky |
2 ks | větších brambor |
2 dcl | mléka |
100 g | strouhaného parmazánu (nebo jiný sýr) |
1 lžíce | jíšky (nejlépe v prášku) |
1 lžíce | dijonnaise (hořčice) |
špetka sušeného česneku | |
špetka rozmarýnu | |
špetka soli |
Postup:
1. Připravíme si zapékací misku
2. Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kousky a vložíme do misky, osolíme a okořeníme rozmarýnem
3. Tresku omyjeme a položíme na brambory
4. Do hrnečku si připravíme mléko, sýr, hořčici dijonnaise, česnek a jíšku to vše smícháme a nalijeme do misky na brambory a tresku
5. Zapékáme cca 30 minut, při teplotě kolem 180 °C, až je brambor měkký.
– Pokud použijeme smetanu nepřidáváme jíšku.
Poznámka:– Dle chuti můžeme dodat jiné koření nebo místo mléka smetanu- Příprava jíšky viz: Jíška .