Krkovička potřená česnekem, obalená ve strouhance a vajíčkové směsi, usmažená dorůžova, nakonec dopečená v troubě spolu s cibulí a slaninou.
Ingredience:
4 ks | plátků krkovičky |
4 ks | stroužků česneku |
3 ks | cibule |
150 g | slaniny |
čerstvá strouhanka | |
olej na smažení | |
mletý pepř | |
sůl | |
Na vajíčkovou směs: | |
3 lžíce | smetany 12% |
2 lžíce | dijonské hořčice |
5 ks | vajec |
hrst bylinkové směsi (petrželka, libeček) |
Postup:
1. Každý plátek krkovičky potřeme jedním oloupaným utřeným stroužkem česneku, osolíme a opepříme
2. V misce našleháme vajíčka, smetanu, na drobno nasekané bylinky a hořčici
3. Krkovičky obalíme se strouhance, pak v připravené vajíčkové směsi a ihned z obou stran osmahneme v pánvi na rozehřátém oleji dorůžova
4. Na dno menšího pekáčku rozložíme polovinu slaniny, potom polovinu oloupaných na kolečka nakrájených cibulí, na ně maso a opět slaninu a cibuli
5. Zakryjeme alobalem a dáme na 3/
4 hodiny péct do vyhřáté trouby na 200 °C.
Podáváme s bramborovou kaší a bazalkou.