REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečená krkovička II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krkovička potřená česnekem, obalená ve strouhance a vajíčkové směsi, usmažená dorůžova, nakonec dopečená v troubě spolu s cibulí a slaninou.


Ingredience:
4 ksplátků krkovičky
4 ksstroužků česneku
3 kscibule
150 gslaniny
čerstvá strouhanka
olej na smažení
mletý pepř
sůl
Na vajíčkovou směs:
3 lžícesmetany 12%
2 lžícedijonské hořčice
5 ksvajec
hrst bylinkové směsi (petrželka, libeček)

Postup:

1. Každý plátek krkovičky potřeme jedním oloupaným utřeným stroužkem česneku, osolíme a opepříme
2. V misce našleháme vajíčka, smetanu, na drobno nasekané bylinky a hořčici
3. Krkovičky obalíme se strouhance, pak v připravené vajíčkové směsi a ihned z obou stran osmahneme v pánvi na rozehřátém oleji dorůžova
4. Na dno menšího pekáčku rozložíme polovinu slaniny, potom polovinu oloupaných na kolečka nakrájených cibulí, na ně maso a opět slaninu a cibuli
5. Zakryjeme alobalem a dáme na 3/
4 hodiny péct do vyhřáté trouby na 200 °C.

Doporučení:

Podáváme s bramborovou kaší a bazalkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy