REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečená krkovička

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky krkovičky potřené česnekem, upečené s marinádou a cibulí doměkka.


Ingredience:
4 ksplátků vepřové krkovičky s kostí
1 ksvelké cibule
4-6 ksstroužků česneku
50 mlvody
máslo na vymazání
sůl
Na marinádu:
6 lžicostrého kečupu
2 lžíceslunečnicového oleje
2 lžícesójové omáčky
1 lžička sladké papriky
1 lžička medu
1/2 lžičkymletého pepře

Postup:

1. Očištěné plátky masa naklepeme, na stranách nařízneme, aby se při pečení nekroutily, osolíme, potřeme oloupanými. rozetřenými stroužky česneku a dáme do máslem vymazaného pekáčku
2. Připravíme si marinádu: Do misky dáme slunečnicový olej, sójovou omáčku, ostrý kečup, med, sladkou mletou papriku, mletý pepř a vše dobře promícháme
3. Maso posypeme oloupanou, na drobno nakrájenou cibulí, vše zalijeme připravenou marinádou smíchanou s vodou
4. Přikryjeme, dáme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C doměkka (asi 1 hodinu).

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy