REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečené česnekové kotlety

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené kotlety zapečené v troubě s na slanině orestovanou jarní cibulkou, česnekem, žampiony a cherry rajčátky.


Ingredience:
4 ksvepřových kotlet
4 ksvelkých stroužků česneku
1 kssvazku jarní cibulky
200 gžampionů
100 ganglické slaniny
100 gcherry rajčátek
50 mlzeleninového vývaru
nasekaná petrželka
mletý pepř
olej
sůl

Postup:

1. Kotlety opláchneme, osušíme, na krajích mírně nařízneme, aby se při pečení nezkroutily, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme utřeným jedním stroužkem česneku, opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji a vyjmeme
2. Zbylé stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na plátky, očištěné jarní cibulky nakrájíme na kousky, očištěné žampiony na čtvrtiny a omytá rajčátka přepůlíme
3. V pánvi na oleji necháme zesklovatět slaninu nakrájenou na nudličky, přidáme nakrájené žampiony, jarní cibulky, stroužky česneku a rajčátka, pak vše orestujeme, osolíme a opepříme
4. Kotlety vložíme do pekáčku, proložíme orestovanou zeleninou, podlijeme zeleninovým vývarem, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a zapečeme asi 15 minut
5. Rozdělíme i se zeleninou na talíře a podáváme s vařenými bramborami posypanými na drobno nasekanou petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy