Pokrm připravený podle tohoto receptu podáváme teplý jako lehkou večeři, či svačinu spolu s čerstvým pečivem.
Ingredience:
750 g | červené řepy (menší bulvy) |
100 g | čedaru |
4 ks | stroužky česneku |
jarní cibulka | |
olivový olej | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Červenou řepu opláchneme, zabalíme do alobalu, upečeme v troubě doměkka v troubě vyhřáté na 170-180 °C, pečeme zhruba 1 hodinu.
- Řepu necháme vychladnout, vybalíme z alobalu, oloupeme, nakrájíme na silnější plátky.
- Zapékací misku vymažeme olivovým olejem, naskládáme plátky řepy, osolíme, opepříme, přidáme utřený česnek, nasekanou cibulku, posypeme strouhaným sýrem, uděláme další vrstvu, povrch posypeme sýrem, cibulkou a necháme zapéct, až se sýr roztaví.
- Podáváme teplé jako lehkou večeři, či svačinu.
Text i foto: D. Marounek