REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečená červená řepa s mozzarellou a bazalkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky červené řepy upečené v troubě, servírované obložené mozzarellou a posypané nasekanou bazalkou.


Ingredience:
500 gčervené řepy
150 gmozzarelly
1 hrstnasekané bazalky
1 ksstroužek česneku
olivový olej
pepř
sůl

Postup:

1. Červenou řepu oloupeme, nakrájíme na 1 cm silné plátky a vyskládáme je na pekáč vymazaný olivovým olejem
2. Zeleninu potřeme rozetřeným česnekem, pokapeme olivovým olejem, osolíme, posypeme nasekanou bazalkou a pečeme ve vyhřáté troubě na 170-180 °C zhruba 1 hodin, než červená řepa změkne
3. Plátky řepy dáme na talíř obložíme plátky mozzarelly, posypeme opět nasekanou čerstvou bazalkou, opepříme a teplé podáváme jako pikantní předkrm, nebo s pečivem jako lehkou večeři.

Doporučení:

Takto připravenou červenou řepu zapíjíme kvalitním bílým vínem.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy