Plátky červené řepy upečené v troubě, servírované obložené mozzarellou a posypané nasekanou bazalkou.
Ingredience:
500 g | červené řepy |
150 g | mozzarelly |
1 hrst | nasekané bazalky |
1 ks | stroužek česneku |
olivový olej | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Červenou řepu oloupeme, nakrájíme na 1 cm silné plátky a vyskládáme je na pekáč vymazaný olivovým olejem
2. Zeleninu potřeme rozetřeným česnekem, pokapeme olivovým olejem, osolíme, posypeme nasekanou bazalkou a pečeme ve vyhřáté troubě na 170-180 °C zhruba 1 hodin, než červená řepa změkne
3. Plátky řepy dáme na talíř obložíme plátky mozzarelly, posypeme opět nasekanou čerstvou bazalkou, opepříme a teplé podáváme jako pikantní předkrm, nebo s pečivem jako lehkou večeři.
Takto připravenou červenou řepu zapíjíme kvalitním bílým vínem.
Poznámka:Autor receptu: Dalibor Marounek