REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Žampionový salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z hlávkového salátu, mrkve, kedlubny a žampionů, přelitý ochucenou zálivkou.


Ingredience:
200 gžampionů
2 kskarotky
1 kskedlubny
1 kshlávkového salátu
Na zálivku:
5 lžicoleje
4 lžíceocta
30 gsezamových semínek
20 gbylinek
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Oloupanou karotku i kedlubnu nakrájíme na kostičky
2. Očištěné a omyté žampiony pokrájíme na plátky
3. Omytý salát necháme okapat a rozdělíme na listy
4. Sezamová semínka opražíme v rozehřátém oleji, vmícháme sůl, pepř, na drobno nasekané bylinky a nakonec zašleháme ocet
5. Do mísy dáme karotku, kedlubny, žampiony, listy salátu, zalijeme připravenou zálivkou a zlehka promícháme

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy