Salát z hlávkového salátu, mrkve, kedlubny a žampionů, přelitý ochucenou zálivkou.
Ingredience:
200 g | žampionů |
2 ks | karotky |
1 ks | kedlubny |
1 ks | hlávkového salátu |
Na zálivku: | |
5 lžic | oleje |
4 lžíce | octa |
30 g | sezamových semínek |
20 g | bylinek |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Oloupanou karotku i kedlubnu nakrájíme na kostičky
2. Očištěné a omyté žampiony pokrájíme na plátky
3. Omytý salát necháme okapat a rozdělíme na listy
4. Sezamová semínka opražíme v rozehřátém oleji, vmícháme sůl, pepř, na drobno nasekané bylinky a nakonec zašleháme ocet
5. Do mísy dáme karotku, kedlubny, žampiony, listy salátu, zalijeme připravenou zálivkou a zlehka promícháme