REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Žampionový krém s pórkem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka s restovanými plátky žampionů a nakrájeným pórkem. Nakonec rozmixovaná a zjemněná smetanou ke šlehání.


Ingredience:
10 ksžampionů
2 ksstředních brambor
200 mlsmetany ke šlehání
zeleninový vývar
citronová šťáva
bílý pepř
sůl

Postup:

1. Na másle opečeme dočervena na jemné plátky pokrájené žampiony, pak přidáme na kolečka nakrájený pórek
2. Když lehce zavadne, zalijeme zeleninu vývarem a přidáme nadrobno nakrájené brambory
3. Vaříme do změknutí brambor
4. Pak odstavíme, tyčovým mixérem rozmixujeme, dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou
5. Vypneme a vlijeme smetanu, která by neměla být příliš studená, aby nevznikly hrudky; už nevaříme.

Doporučení:

Na talíři zdobíme kolečky čerstvého pórku a několika kapkami smetany. Podáváme samotné nebo s bílým pečivem, krutonky atd.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy