REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Založení kvásku (pečení chleba)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nevíte, jak založit mateřský kvásek? Nevadí! Podle tohoto návodu ho jistě zvládne každý.


Ingredience:
11 lžičekžitné celozrnné mouky
5xmalý panák vlažné vody
Na rozkvas:
150 gžitné celozrnné mouky
50 gmateřského kvásku
150 mlvlažné vody

Postup:

1 den:

3 lžičky žitné celozrnné mouky + malý panák vlažné vody, zamícháme a necháme ve skleničce s dírkou v teple

2 den:

2 lžičky mouky + malý panák vlažné vody

3 den:

3 lžičky mouky + malý panák vlažné vody

4 den:

odeberte všechnu hmotu a nechte jednu lžičku, k té přidejte 3 lžičky mouky a malý panák vlažné vody

5 den:

opět odeberte všechnu hmotu a nechte jednu lžičku, k té přidejte 3 lžičky mouky a malý panák vlažné vody

6 den:

večer, aby rozkvas mohl kvasit celou noc, smícháme 50 g kvásku s 150 ml vlažné vody a 150 g žitné celozrnné mouky, necháme kvasit do druhého dne.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy