REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Želatinová glazura

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Glazura vhodná na sladká i slaná těsta. Touto želatinovou glazurou docílíte většího lesku upečeného těsta.


Ingredience:
2 lžícevody
1 lžíceželatiny
hrnec s horkou vodou

Postup:

1. Do misky nalijeme 2 lžíce vody a rozprášíme 1 lžíci želatiny
2. Necháme asi 5 minut měknout, pak postavíme misku do hrnce s horkou vodou a mícháme, dokud se želatina zcela nerozpustí
3. Takto připravenou glazurou potíráme těsto připravené na pečení, které pak získá vysoký lesk.

Doporučení:

Dbáme na to, aby jsme na těstě netvořili větší loužičky, které by pak po upečení nepůsobily moc esteticky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy